Competitii
Home / Competitii

World Robot Olympiad

Are loc in mai mult de 55 de tari din toata lumea, si aproximativ 23000 de echipe se intrec in patru categorii de competitii provocatoare:

  • Regular – Proiecteaza si programeaza roboti care rezolva cerinte provocatoare si amuzante
  • Deschis – Creaza si prezinta solutii robotice pentru o anume tema
  • Fotbal WRO – echipe de doi roboti autonomi joaca fata-n fata intr-un concurs de fotbal plin de actiune
  • Provocarea Robotica Avansata – pentru student intre 17 si 25 de ani

Concursurile locale si nationale WRO sunt organizate de Organizatorul National in fiecare tara membru. Toate tarile membre califica echipe care sunt invitate sa participle in finala anuala WRO.

Provocarea din acest an este „Sustainabots”   link: www.wro2017.org

First Lego League

Frist lego league logo

Programare, rezolvarea problemelor, si munca in echipa

FLL Junior si FLL sunt programe internationale bazate pe interogari ce invata elevii ce au varste cuprinse intre 6 si 16 ani (6 si 14 ani in SUA/Canada) despre stiinta, tehnologie, inginerie si matematica. Prin acest proces, elevii dezvolta “Valori de baza” precum rezolvarea problemelor, gandirea critica si munca in echipa.

De-a lungul anilor, elevii participanti in program au fost implicati pe baza mai multor domenii din viata reala, precum “Protejarea mancarii”, “Sustinerea comunitatii varstnicilor”, “Dezastre naturale”, “Aliatii animalelor”.

FLL este deschis pentru elevii cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani (9-14 in SUA/Canada). O provocare FLL consta in urmatoarele 3 parti:

-Un “proiect” – unde elevii cerceteaza si vin cu idei inovative pentru a rezolva probleme din viata reala

-Un “Joc cu Roboti” – unde elevii proiecteaza si programeaza un Robot LEGO® MINDSTORMS® pentru a finaliza misiuni pe un traseu special cu obstacole

– “Valori de Baza” – procesul de lucru pe care participantii il parcurg pentru a obtine deprinderi reale precum rezolvarea problemelor, gandire critica, creativitate si abilitati de lucru in echipa

Dupa 8-10 saptamani de pregatire echipele se intalnesc si se intrec la competitii regionale, nationale si international, unde isi prezinta munca in fata unui juriu.

Provocarea noului sezon 2017/2018 este: “Hidrodinamica – explorarea amplasarii, utilizarii, depozitarii si circulatiei apei”   link: www.first-lego-league.org